Op avontuur in Chengdue
Door: Ellen
Blijf op de hoogte en volg Ellen
17 Oktober 2011 | China, Peking
Vanochtend ben ik naar de locale markt geweest, wederom op de fiets. Bij kruispunten staan vrouwen in wit met oranje uniformen. Met de rode vlag geven ze aan wanneer we kunnen rijden. tussen 40 andere fietsers en scooters steek ik over, manouvrerend. De bus zal stoppen op het fietspad, auto's, scooters en fietsers toeterend.
Gisteren ben ik op de fiets met Laurent richting park en tempel. We ontmoeten Chatalina uit Colombia en gedrieen belanden we op de sportcampus en in de tibetaanse wijk. Monikken kopen er kralenkettingen, overal vlaggen en blinkende beelden. Af en toe ontdekken we een tibetaans gezicht met hoge rode jukbeenderen, maar de meesten lijken vooral chinezen.
Onder de poort door ontdekken we een combinatie van oude gebouwen, groen park en shops. Er zijn maar weinig toeristen en dat bevalt ons. De rode en paarse regenponcho's van Laurent en mij vallen op en soms worden we gefotografeerd:-). Langs de kant snacken we van de eetstalletje, de neus van een varken laten we aan onze neus voorbij gaan. De gedroogde, in olie gebakken via op stok smaakt echter prima. Wat we voor humus houden blijkt een soort deegdesert te zijn, behoorlijk machtig spul!
Als ik bij de fietsbewaking aankom heb ik een lekke band. De vrouw wijst een kant op en op goed geluk vinden we een fietsemaker langs de kant. 10 min later heb ik een nieuwe band en kunnen we terug naar het hostel.
Sims cozy hostel is cozy:-) met houten verdiepingen en een groene tuin is het een oase tussen de drukke straten en gebouwen. Het blijkt inderdaad een goede ontmoetingsplek voor medereizigers. Op mijn aankomstdag heb ik nog dezelfde avond medereizigers gevonden naar Lhasa en naar Kathmandu! We zullen 15 september vertrekken met de trein naar Lhasa: Catalina, Laurent, Matan, Helene, Matthieu en ik. Onze gids wacht ons op.
De dagen verder in Chengdue ga ik naar het Panda Reserve, de opera en krijg ik de beste massage ooit.
De Pandareserve leert me dat panda's vaak tweelingen krijgen en er normaal gesproken maar 1 kan overleven. Hier besteden onderzoekers en verzorgers tijd om de andere babypanda's zelf op te voeden, de chinezen noemen het echter 'de moeder helpen'. De sleutelhanger ben ik al snel kwijt, maar mijn plaatje van kongfu panda is veel leuker. Just love it! Helaas raak ik ook die later kwijt.
aparte chineze wijk, gebouwen met ornamenten en binnenin restaurants of shops. Het is een combinatie van muziek, dans, clownerie. En het meest bijzondere is nog wel de flexibele handen van figurist: achter een doek met projector verschijnen konijnen, hnden, vogels, katten en uilen. Patricia (uit Holland) weten de plek te vinden, genieten ondertussen van thee die vanaf grote afstand wordt ingeschonken. We besluiten de breezers met haar kapmes te openen.
De lokale markt dichtbij kent een stalletje. We krijgen een hete teil en voor ons westerlingen wordt er koud water bijgedaan:-). Na 10 minuten weken van de voeten volgt de massage. Een half uur lang worden onze voeten en benen gemasseed met een of andere zalf. We zijn met vieren: de vrouwen worden door de mannen gemasseerd en de enige man door een vrouw. In hun ooghoeken kijken ze naar de tv. Mijn masseur heeft zelfs de sigaret in de mond. Met het rugzakdragen in het vooruitzicht lijkt me een nek en schoudermassage wel wat. Ook dat duurt ruim een half uur en wat een massage! Nog nooit zo grondig gedaan, haha. Als ik denk dat ie klaar is volgt nog een laatste hoofdmassage tot aan de kruin.
Een mooie afsluiting van Chengdue..
17 Oktober 2011 - 15:49
Anke:
klinkt goed de massage! succes en veel geluk op het vervolg van jouw reis! hier wordt het na een paar mooie dagen weer meer herfstig. de bladeren vallen van de bomen.
liefs, anke en co -
17 Oktober 2011 - 18:48
Annelies:
Jaaaaaa, Chengdu, I like too! Heerlijke stad, aangenaam China vond ik. Panda reserve is idd geinig. Volgens mij heb jij je weer goed vermaakt hier. Ben je al een maand weg??????
Ik ben erg benieuwd hoe je Tibet zult ervaren. Ik kijk al uit naar jouw real life stories! Geniet!!!!!!!!!!
18 Oktober 2011 - 04:26
Pap En Mam:
Je bent al weer een eind gevorderd!We hopen dat je Lasa en Katmandou net zoals wij erg indrukwekkend vind!Leuk te vernemen dat je met leuke mensen reist en goed kunt fietsen!!De herfst is hier nu echt gestart en na Cuba is het wel even wennen!Horen graag weer van je verdere avonturen en blijf gezond en genieten!!!
liefs pap en mam -
18 Oktober 2011 - 20:40
Martin:
Wat een avontuur! Midden in China op de fiets, de plaatselijke keuken proeven, naar de lokale markt, mensen ontmoeten.. lijkt me onvergetelijk. Nog een voorspoedige reis en veel inspirerende ervaringen in Tibet!
Groeten, Martin